Challenge

[Master Post] Young Adult Reading Challenge 2015

CYMERA_20150103_173204Jadi, saya ikutan RC baru lagi dengan pede-nya. πŸ˜€ πŸ˜€

Yah, tapi ini bisa digabung sama RC-RC yang lain, jadi sambil menyelam minum air (meski kalo menyelam di laut, air laut itu asin). Aturannya juga sederhana sih dan banyak timbunan buku yang masuk kategori YA, sehingga diharapkan tidak ada masalah. Semoga.

YA atauΒ young adult sendiri menurut goodreads itu:

Young-adult fiction (often abbreviated as YA) is fiction written for, published for, or marketed to adolescents and young adults, roughly ages 13 to 21.

Young-adult fiction, whether in the form of novels or short stories, has distinct attributes that distinguish it from the other age categories of fiction. The vast majority of YA stories portray an adolescent as the protagonist, rather than an adult or a child. The subject matter and story lines are typically consistent with the age and experience of the main character, but beyond that YA stories span the entire spectrum of fiction genres. The settings of YA stories are limited only by the imagination and skill of the author.

Themes in YA stories often focus on the challenges of youth, so much so that the entire age category is sometimes referred to as problem novels or coming of age novel. Writing styles of YA stories range widely, from the richness of literary style to the clarity and speed of the unobtrusive. Despite its unique characteristics, YA shares the fundamental elements of fiction with other stories: character, plot, setting, theme, and style.

Selama sang tokoh utama bukan pekerja kantoran atau anak-anak kecil, berarti semua masuk YA, termasuk teenlit.Β Genre-nya apa pun bahkan bukan masalah? Sederhana banget kan? :3

Untuk aturannya sendiri, menurut sang host RC, Mbak Tria,Β sebagai berikut:

  1. Memasang Banner RC ini di sidebar blog kamu yang ditautbalikkan ke postingan ini selama event berlangsung mulai dari bulan Januari sampai akhir Desember 2015.
  2. Buku yang dibaca hanya bergenre YOUNG ADULT dan diharapkan untuk menulis review.
  3. Review dipost di blog (tidak bisa di notes FB ataupun di Goodreads)
  4. Pendaftaran dibuka sampai akhir November 2015
  5. Buku yang dibaca boleh e-book
  6. Boleh reread asalkan membuat review baru.
  7. Wajib membuat master post. Link master post ditulis di kolom komentar di postingan ini ya. Ini dijadikan Mbak Tria patokan jumlah peserta yang mengikuti RC ini.
  8. Wajib membuat wrap up post/rekap saat event selesai (Link untuk menyetor Wrap-Up post akan diinfokan pada Desember 2015)
  9. Boleh menggabungkan RC ini dengan RC lainnya.
  10. RC ini hanya untuk peserta dengan alamat di wilayah Indonesia saja.
  11. Review yang disetorkan hanya yang dipost pada tahun 2015.

Aturannya pun gampang bukan? Kalo ada yang bingung tapi, langsung meluncur aja ke post Mbak Tria di sini ya. πŸ˜€

Hadiahnya juga lumayan, hihi. Meski bukan itu tujuannya. Ikutan RC banyak-banyak tujuannya cuma satu, menghabiskan tumpukan buku yang sampai sekarang cuma mejeng. :’)

Mari membaca! *singsingkan lengan baju*

 

 

Advertisements

6 thoughts on “[Master Post] Young Adult Reading Challenge 2015

tinggalkan catatan....

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s